Hösten som varit och våren som kommer

Med ett nytt år på intågande tycker jag det är ett bra tillfälle att svara på lite frågor jag fått under den senaste tiden, frågor som lämnats osvarade eftersom svaret gett mig magont de flesta gånger. Det handlar alltså om frågor kring vad jag gör nu för tiden, för det måste ändå vara den mest frågade frågan iår. 
 
Ni har troligen listat ut att jag har ett mellanår vid det här laget. Något som tillförst kändes så himla konstigt, att alla vänner stack ut för att studera, men jag stannade kvar. Det tog en bra stund innan jag kom över känslan att bara stampa på samma ställe. Jag funderade och funderade och funderade ännu lite till det sista året i gymnasiet vad tusan jag skulle göra till hösten 2016, jag var trött efter studentskrivningarna och less på skolan, men sökte ändå in till fyra skolor. Svaret kom till sommaren om att jag kommit in till Svenska i Åbo, men att studera svenska kändes inte rätt så jag tackade nej. Men riktigt vad jag ville göra visste jag inte, hade ingen plan och gick omkring med magont konstant.
 
 
Tills jag satte mig ner och skrev en tankekarta en kväll. En tankekarta på vad jag vill med mitt liv, vad jag vill göra. Den första punkten jag skrev ner var att resa. Eftersom jag älskar Asien var det ganska givet att jag skulle söka mig ditåt, så jag googlade runt efter resmål och olika gruppresor. Ganska snabbt hittade jag det perfekta, volontär i 6 veckor. I Laos. Efter det blir det 10 dagar på Bali för att fortsätta med en månad i Australien. Att jag faktiskt sitter på flyget om precis en vecka har jag ännu inte riktigt kunnat greppa, men detta är nog det bästa valet jag gjort.
 
 
Fram tills nu har jag alltså jobbat, både som vikarie och nu på en inredningsbutik. Båda jobben trivdes jag med så himla bra, att vara vikarie var väldigt lärorikt och roligt, jag har fått skratta så mycket åt finurliga kommentarer av högstadieelever. Jag trodde det var det roligaste jobbet man kunde ha, tills jag började i butiken. Jag har älskat varje stund och fått mig att minnas hur mycket jag faktiskt gillar inredning, det var här jag även kom fram till vad jag ska studera vidare på till nästa höst 2017 (men det tar vi i ett annat inlägg).
 
 
Så, från och med nästa vecka kommer ni få följa med på ett tre månaders äventyr i Asien, dator och kamera ska få följa med och bloggen kommer få fungera lite som en resedagbok. Jag hoppas ni följer med på ett äventyr som heter duga!

Kommentera
Skrivet av: Susanna

GOTT NYTT ÅR FINA DU! :D Hoppas du får ett underbart fint 2017, kramar S

Svar: Gott nytt år 2017 till dig med! :D Tack det samma, kramar!
Rebecka Sandbacka

2016-12-31 11:48:28
http://oslofru.com
Skrivet av: Ebba

Ska bli spännande! :)

Svar: Ja, otroligt spännande och roligt! :)
Rebecka Sandbacka

2017-01-02 12:34:11

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback