Bangkok

 
Så när vi kommit över chocken om hur lyxigt ett nattåg i Asien kan vara och hittat till rätt hostel gick vi omkring i staden för att försöka orientera oss. Ganska snabbt hörde vi om shoppingcentren lite utanför centrum (vad man nu ska kalla centrum i Bangkok, känns som hela staden är centrum) så vi hoppade på en buss och åkte dit. Där vi fick ännu en chock över hur 1) stort och lyxigt allt var, 2) att det var så himla västerländskt och liknade Sydneys shoppingmalls skrämmande mycket samt över, 3) att till och med trapporna och toaletterna var designade och utsmyckade till max. 
 
Ja, och så hittade vi ett mumin café också! Här spenderade vi hela dagen och stupade sedan i säng på vårat hostel efter en himmelens god middag.
 
 
Utvilade och fyllda med ny energi till lördagen tog vi en tuk tuk ut till weekend marknaden man tydligen ska se när man är i Bangkok. 
 
 
Som allt annat i Bangkok var marknaden crazy. Den var stor som tusan, en riktig labyrint som vi efter 2h förmodligen bara sett hälften av, och fylld med folk. Turister och lokala. 
 
 
Diggade skyltdockorna här, kaninhuvuden, åsnehuvuden, ja allt man kan tänka sig.
 
 
När vi kände att vi nog spenderat tillräckligt av våra pengar och våra magar ville ha mat drog vi tillbaka till vårt hostel. 
 
 
När vi sökte efter det perfekta stället för en finare middag mot kvällen hittade vi denna väg av en total slump, men oj sån tur! Det var ljusslinga på ljusslinga, hela gatan var upplyst med stringlights och lyktor. 
 
 
Och restauranger och cafén fanns uppradade efter nästan hela gatan. Kanske den bästa middagen jag ätit under min vistelse i Asien, bara tack vare stämningen!

Kommentera

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback