Gone fishing

 
I söndags fick jag hänga med Micky, Ticky och Kai (som är de som håller koll på oss och tar hand om oss) på en fisketur med några lokala, ta del av en riktig lao picknick. Vi körde på en dålig väg genom risfält på motorcyklar och kom tillsist fram till denna "koja".
 
 
Här gick gåsar och ankor omkring.
 
 
Så även höns och kalkoner.
 
 
Samt en och annan get och lite kossor. 
 
 
Intill fanns dammen där de skulle fiska, under regnperioden är hela området vattenfyllt så fiskarna har kommit dit helt naturligt. Så här fiskar man alltså i Laos, inga metspett och svirvlar, ett stort nät kastas ut och halas sedan in. 
 
 
Ibland åker man själv med ner i plurret. 
 
 
Efter att ha övat på tekniken lite fick de minsann en hel del fångst. 
 
 
Fiskarna saltades och sattes över elden för grillning, vi åt dem med god aptit tillsammans med sticky rice och papayasallad. Catfish var godare än jag hade trott, speciellt med tanke på hur vattnet såg ut i dammen var de fiskades. 
 
 
Vi fick oss många goda skratt när vi åt, mest åt mig då som kanske var lite ovan att äta en hel fisk, som fortfarande hade kvar alla inälvor och andra mysiga saker, med händerna blev det plötsligt dags för nästa måltid. En riktig lao specialitet tydligen, fresh duck blood. 
 
Det åts med lite pressad lime, kokt anka och grönsaker. Gänget skrattade igen åt mig och mina miner när denna rätt togs fram, crazy lao people...
 
 
Ting och Tip åt med god aptit, jag fick ner två skedar, inte så illa som jag hade trott, men inget jag behöver testa flera gånger heller. 
 
 
Härliga tjejer det där, dock var språket klurigt, ingendera av oss förstod ett ord utav vad den andra sa, men roligt hade vi ändå!
 
Det var så himla roligt att få följa med och uppleva en riktig Lao picknick med ett gäng lokala invånare, att få se en glimt av "the real Laos" liksom. 

Kommentera

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback