Luang Prabang del 1

Tillbaka efter en alldeles underbar helg i Luang Prabang, föll pladask för denna stad och hade gärna stannat en hel vecka eller två. 
Vi steg alltså på den 11h långa nattbussen till Luang Prabang torsdagkväll, en buss med sängar alltså. Vi föröskte att inte tänka på när sängkläderna och filtarna senast hade tvättats och gjorde det bästa av timmarna, några timmars sömn och mycket ryggvärk senare anlände vi äntligen till en kall stad i gryningen. 
Vi hittade vårt hostel men fick vänta några timmar innan vi kunde checka in så vi gick omkring på morgonmarknaden. En massa grönsaker och frukt till en början.
Men även kött i alla dess slag, fåglar, levande höns i plastpåsar, grodor som hoppade omkring, grishuvuden, fiskar, ja allt man kunde tänka sig, till och med hund. Vi var inte direkt sugna på kött efter denna marknad...
Vi hittade ganska snabbt ett favoritcafé som lyckligtvis låg väldigt nära vårt hostell. Här spenderade vi många timmar under helgen, personalen började till och med känna igen oss till slut. Den bästa frukosten fanns här, åh!
Jag och Jenna, min finländska vän på bilden innan, hörde talas om en lyxig pool uppe i bergen så vi hittade en karta och började gå. Dyrt som tusan men så värt det, här spenderade vi sen hela dagen, i solstolarna och på madrasser i poolen. Servicen var på topp och våra vattenglas fylldes ständigt på. 
Ja och så var ju utsikten inget att klaga på heller, från alla sidor kunde man se ner över hela staden.
Så fint! Här trivdes vi verkligen, skämde bort oss till max.
Till kvällens happy hour beställde vi varsin drink som vi avnjöt i solstolarna medan solen sakta sjönk ner bakom bergen. 
Eftersom nattbussen inte erbjudit så många timmar sömn blev det en ganska tidig kväll för att samla energi för lördagens äventyr. Mer om det i nästa inlägg!

Kommentera

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback