En smulig historia

 
Efter dessa soliga och varma dagar och några regnskurar har rabarbern verkligen växt till sig, äntligen kan man börja baka pajer och göra saft på denna syrliga sommarfavorit! Älskar kombinationen av kanel och rabarber samt jorgubbar och rabarber, vill helst ha dessa smakkombinationer i pajform också, då är sommaren som bäst!
 
 
Här i veckan prövade jag ett nytt recept på rabarberpaj, denna gång utan raffinerat socker - det blev aningen smuligt, men ack så gott! Sötman kommer av dadlarna och passar fint med nötblandningen. 
 

Smulig rabarberpaj 
 
2dl blandade nötter (jag hade cashew- och hasselnötter)
0,5dl glutenfri mjölmix
5 urkärnade dadlar (blötlagda)
3msk smält smör (alt. kokosolja)
kanel
en nypa salt 
rabarber
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna med dadlarna, det gör ingenting om det finns lite större bitar av nötterna med i smuldegen. Tillsätt det smälta fettet samt mjölet och mixa lite till. 
2. Smörj en liten form och tryck ut degen men spara lite till senare. Skär upp rabarber i små skivor och bred ut så att de täcker pajbotten. Strössla över det sista av smuldegen.
3. Grädda mitt i ugnen i ca 15min. 
 
 
Inspirationen hämtade jag härifrån!

Kommentera
Skrivet av: Caroline

Så gott med rabarberpaj och bra tips. :)

Svar: Ja, åh, älskar rabarberpaj! :)
Rebecka Sandbacka

2017-06-15 00:41:17
http://ironheart.blogg.se
Skrivet av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

gott

Svar: Oja, det var det verkligen! :)
Rebecka Sandbacka

2017-06-15 11:57:51
http://www.joannahalvardsson.se
Skrivet av: Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste inlägg också!

Svar: Det var så himla gott också! :)
Rebecka Sandbacka

2017-06-15 21:57:23
http://sannasbakblogg.blogg.se

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback