Cooking class

Böt ut paradiset på Bali mot paradiset här i Australien, känns ju nästan som hemma med kända vyer och framför allt kända ansikten! Men tillbaka till Bali... 

 
 
Innan vi lämnade Canggu testade vi på surfing, himla roligt ska jag tala om! Kan stolt meddela att jag klarade det relativt smärtfritt och lyckades på första försöket. Den som behöver bildbevis kan ju kika in på instagram där en suddig bild hittas (@beckasofiaa). 
 
 
Efter Canggu stack vi till Ubud, som genast vann mitt hjärta. Gillade verkligen takten och känslan här, och så var ju människorna så snälla och glada hela tiden också. Först på schemat i denna stad stod en cooking class, en av höjdpunkterna under Bali resan faktiskt. 
 
 
Vår kock och guide tog oss först till en matmarknad som bara hålls på morgonen, här fick vi lära oss om kryddor och grönsaker, hur de ska användas och hur de doftar. 
 
 
Väldigt lärorikt, hade ingen aning om att just Bali odlar så många saker, t.ex. finns det lime i mindre format och med mycket starkare smak och doft som endast odlas här. Samma sak med ingefära. 
 
 
Nästa stopp blev kockens egna risodling där vi fick lära oss hur man odlar ris och hur man sköter en risodling. Här hjälps alla åt, har en problem med sin risodling är det hela bynsproblem.
 
 
Så grönt och så vackert!
 
 
Sen blev det dags för själva matlagningen som hölls i kockens egna hus. Ja eller först ut var faktiskt att göra dessa offerblommor av bananlöv och bambupinnar. 
 
 
Sen blev det dags påriktigt. Vi fick dofta på varje krydda och ingerdiens som skulle användas och sen delades uppgifterna ut. Vi skulle röra ihop en traditionell balinesisk terätters middag. 
 
 
Det tog en bra stund och alla testade på det mesta. 
 
 
Ibland distraherades vi lite från matlagningen och lekte med kockens son som sprang runt på gården.
 
 
Till efterrätt stektes gröna plättar som sedan åts med kokossocker, kokossirap och lite kokosflingor. Gissa vem som fått en ny favorit?
 
 
Vi åt med god aptit för oj så gott det var! För att inte prata om hur roligt vi hade. Vi fick med alla recept hem så speciellt majsen och plättarna kommer göras hemma i Finland också. 
 
En så bra och lärorik dag!

Kommentera
Skrivet av: Erica

Vilka underbara bilder!

Svar: Tusen tack! :)
Rebecka Sandbacka

2017-03-05 16:17:09
http://www.stockholmfreetour.com/

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback