Nässelsoppa med torkad lök

 
Tror jag hittat en ny favoritmaträtt - nässelsoppa. Tänk att det där sjuttons ogräset som växer fram år efter år kunde vara så gott!
 
 
Lite som spenatsoppa men ännu godare, hade i lite torkad lök som visade sig vara ett genidrag, det blev om möjligt ännu bättre!
 
 
Receptet är enkelt och går på en halvtimme, nyckelingrediensen hittar du förmodligen i trädgården eller i någon dikesren, ifall du bor mitt inne i stan hittas det förhoppningsvis i välsorterade matbutiker. 
 

Nässelsoppa med torkad lök (2 portioner)
 
1l spröda nässlor
1l vatten 
salt
1 tärning kyckling eller grönsaksbuljong
1msk smör
1,5 msk potatismjöl
1msk torkad lök
0,5dl mjölk (eller grädde)
 
1. Skölj nässlorna noga och ta bort ev. rötter och grova delar. Koka i vattnet i 5min och salta lätt. 
2. Sila bort vattnet med spara det, sätt nässlorna i en skål och mixa. 
3. Fräs smöret med mjölet, späd ut med spadvattnet du sparat och smula ner buljongen, låt koka i några minuter innan du tillsätter de mixade nässlorna och den torkade löken. 
4. Låt koka i några minuter. Serveras varm med hårdkokta ägg.

Examens fotograferingen

 
Fina Ella som jag fotograferat tidigare blir nu utexaminerad närvårdare, så i förra veckan drog vi igång en examensfotografering i strålande solsken.
 
 
 
Vi stack ut till havet och fastän det blåste lite var det ingen som behövde frysa. 
 
 
Vi höll på ett par timmar och bilderna blev så bra!
 
 
Himla bra igång kick för sommarens fotograferingar, för varje fotografering får jag konstatera att fota människor verkligen är något utav det bästa jag vet.

Fredagsbuketter

 
Det här är något 16 åriga jag aldrig trodde jag skulle tycka, men blommor är så himla roligt. En fredagsbukett gör hela helgen.
 
 
Speciellt när det handlar om pioner, min favoritblomma, så otroligt vackra! Gick på öppningen av en blombutik i stan där de hade erbjudande på just pioner, så tre stycken rosa skönheter fick följa med hem tillsammans med ett par eucalyptus kvistar. Det doftar och ser så ljuvligt ut. Man blir så glad!
 
 
När det enda jag kunde tänka ändå var blommor plockade jag några blåa finingar under äppelträdet som får stå så fint i glasburken, sådär ofint fina ni vet.
 
Glad fredag på er!