Fira in maj med godaste dadelbollarna

 
Jag vet, första maj är all about munkar, struvor och mjöd, men för den som faktiskt inte tycker om en enda av de tre sakerna med fortfarande känner för första maj fikat är detta ett hett tips. 
 
 
Jag har försökt göra dadelbollar tidigare med varierande resultat, oftast inte det bästa då jag endast har en stavmixer till mitt förfogande. Men nu senast kom jag på trixet (något som de flesta säkerligen redan vetat), man ska ju låta dadlarna ligga i hett vatten en stund innan man sätter igång och mixar!
 
 
Så här kommer receptet på supergoda dadelbollar med en undersmak av kanel som gör det så gott så gott!
 

Dadelbollar med kanel (ca 10st)
 
4dl urkärnade dadlar som fått ligga i vattenbad en stund
1½dl kakao
2dl kokosflingor
1tsk kanel
 
1. Börja med att mixa dadlarna, när du fått till en ganska jämn smet kan du ha i resten av ingredienserna och mixa lite till, tills smeten är jämn och fin. Ifall det känns alldeles för trögt att mixa kan du tillsätta några matskedar kokande vatten.
2. Gör bollar av smeten och rulla i valfri topping, t.ex. kokosflingor, hackade nötter, matchapulver. 
3. Låt stå i kylen åtminstone en halvtimme innan servering!