Gili Trawangan

 
De sista dagarna på Bali spenderades på det som nog mest kan liknas vid ett paradis, nämligen ön Gili Trawangan. 
 
 
Här är motorfordon förbjudna så häst och kärra eller cykel är vad som används, eftersom själva ön endast är ca 7km i omkrets ligger allt på gång avstånd. 
 
 
Trots att man just nu håller på att riva ner alla barer, utomhus biografer och kiosker som byggts upp olovligt och stranden således var en enda stor rivningsplats, är det fortfarande värt att åka hit några dagar. 
 
 
Det du absolut ska göra om du är här är att åka ut och snorkla bland sköldpaddor och färgglada fiskar, vattnet är varmt och skönt och det är verkligen en helt magisk upplevelse att simma med en sköldpadda nästan lika stor som en själv! 
 
Har en massa filmklipp och bilder tagna med min GoPro från vår snorkeltur men ingen aning om hur man klipper ihop en video, hjälp mottages tacksamt (vilket program är bäst?) !
 
 
Ett verkligt måste som inget kostar är att ta sig till sunset beach, slå sig ner bekvämt på en av de många stolarna eller beanbagsen, kanske beställa en Bintang eller drink (det kostar iof men kan ju uteslutas) och bara ta del av det skådespel naturen kommer bjuda på.
 
 
Som bakgrundsmusik spelas det på trummor av lokala förmågor.
 
 
Och så får du ju inte glömma att ta en bild på gungorna! Instagramgungorna. Som stranden kanske är mest känd för.
 
 
 
När solen sen sänker sig mot havet bjuder himlen på ett färgsprakande skådespel. Det är rosa, oranget och rött för att sedan övergå i blått och lila innan det blir alldeles mörkt. Det hela sker på kanske 15 minuter och det är så makalöst vackert att det lämnar en alldeles mållös där på stranden.
 
 
Så länge man samlar sig efter solnedgången kan man sitta och mysa kring de brasor som tänds eller bara sitta under alla lyktor och ljusslingor som är upphängda i träden. 
 
Bali är en plats jag definitivt kommer tillbaka till, helst hade jag köpt mig en liten stuga med färgglada väggar nära stranden och flytt hit tre månader varje år, när vintern kommer. Kanske om några år.

Kommentera
Skrivet av: Annsoh

Jätte fina bilder! :) Hoppas du har haft en trevlig helg! :)

Svar: Tusen tack! Hoppas du fick en riktigt trevlig helg och fått en bra start på veckan! :)
Rebecka Sandbacka

2017-03-13 13:37:21
http://annsoh.blogg.se

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback