Nässelsoppa med torkad lök
Tror jag hittat en ny favoritmaträtt - nässelsoppa. Tänk att det där sjuttons ogräset som växer fram år efter år kunde vara så gott!
Lite som spenatsoppa men ännu godare, hade i lite torkad lök som visade sig vara ett genidrag, det blev om möjligt ännu bättre!
Receptet är enkelt och går på en halvtimme, nyckelingrediensen hittar du förmodligen i trädgården eller i någon dikesren, ifall du bor mitt inne i stan hittas det förhoppningsvis i välsorterade matbutiker.
Nässelsoppa med torkad lök (2 portioner)
1l spröda nässlor
1l vatten
salt
1 tärning kyckling eller grönsaksbuljong
1msk smör
1,5 msk potatismjöl
1msk torkad lök
0,5dl mjölk (eller grädde)
1. Skölj nässlorna noga och ta bort ev. rötter och grova delar. Koka i vattnet i 5min och salta lätt.
2. Sila bort vattnet med spara det, sätt nässlorna i en skål och mixa.
3. Fräs smöret med mjölet, späd ut med spadvattnet du sparat och smula ner buljongen, låt koka i några minuter innan du tillsätter de mixade nässlorna och den torkade löken.
4. Låt koka i några minuter. Serveras varm med hårdkokta ägg.