Glada vappen!

Tjohej för Valborgsmässoafton! Ska ni göra något häftigt eller tar ni det lungt och skämmer bort er själva lite extra? Själv står jag i glasskiosken några timmar för att sedan dra ut på äventyr. Önskar er alla en riktigt fin kväll!
//Becka
 

Rawmunkar

Jag vet inte vad ni förknippar med valborg och första maj men det första jag tänker på är munkar, mjöd och picknickar med serpentiner och ballonger. Men vem orkar stå och fritera munkar och vara rädd för att bränna upp köket på kuppen, när man istället kan trolla ihop ett par munkar på några minuter? Det kör jag på iår, nämligen rawmunkar. Lätta att göra och så goda!
Jag har i huvudsak följt detta recept till munkarna, nedan kommer beskrivningen hur jag gjorde!
Det du behöver för att göra dessa är:
 
6dl eller 300g urkärnade dadlar
1dl kokosflingor
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
 
Har du en matberedare hemma är det bara att slänga i alla ingredienserna och mixa till en jämn smet. Om du som jag saknar matberedare fungerade en blandning av stavmixer och elvisp finemang. Börja med att mixa/vispa dadlarna, tillsätt sedan kokosflingorna, kakao och vaniljsockret och vispa med elvispen till en jämn smet. Det kan hända att du vill knåda det sista med händerna, det tyckte jag gav bra resultat. När du fått till en jämn smet är det bara att ta en bit och rulla till en boll som du sedan plattar ut och skär ut mitten på, så att du får munk-formen. Av detta recept får du ungefär 6st munkar.
Eftersom detta är ett rawrecept behöver du inte sätta dina munkar i ugn utan de är färdiga att ätas med det samma. 
 
Glasyren gjorde jag på följande vis:
Rör om 25g rumstempererat smör med 2dl florsocker till en jämn smet, tillsätt ca ½dl kokosmjölk och fortsätt röra om. Tillsätt sedan mera florsocker tills du fått en tjockare och bredbar smet, det blir ca 4dl florsocker.
Jag strösslade även på lite kokosflingor, det kan väl aldrig bli för mycket kokos?
Så fixar du första maj munkarna på en halvtimme!

Vårtecken

På gatan, bland grus och sand och skräp fanns små fläckar av blått. Där satt även jag på knä efter en stund med kameran i högsta hugg i ett försök att fånga vårtecknet i blåsten.
När jag senare på kvällen såg de gula och blå blommorna på backen hämtade jag Mocca och kameran och stack ut på en till fotorunda.
För vårtecken måste ju dokumenteras så att man förstår att det verkligen blir vår ändå, fastän moder natur slår tillbaka med snö ibland.