Kyckling och svamp risotto

Okej, nu ska ni få ett av de godaste recpeten jag vet, är ni redo?
Du behöver:
- 400g strimlad kyckling
- Kycklingbuljong
- Champinjoner (ca 5st)
- Rödlök
- Risottoris
- Vittvin
 
Gör så här:
1. Koka upp 1 tärning buljong och håll den varm på svag värme.
2. Hacka halva löken (eller hela om du är rödlöksfantast), smält lite smör i en kastrull och sätt i löken och 2dl ris.
2. När riset fått lite färg häller du över buljongen. Koka på svag värme.
3. Skiva champinjonerna. Stek kycklingen och krydda med valfria kryddor. Häll sedan i svamparna. När svamparna fått färg ska du hälla över riset som borde ha kokat i sig buljongen.
4. Häll på det vita vinet så att det täcker risotton och låt stå på svag värme i ca 10min.
 
Voilà så har du kyckling och svamp risotto!

När det känns så himla bra

Dagar som dessa, när man är så himla glad och knappt kan sluta le.
För man har klarat av alla studentexamensproven och med det fått säga tack och hej åt skolböckerna och ta sommarlov. Student blev det allt av mig också i sommar.
Det känns som en enorm börda lyfts från mina axlar idag, all stress och oro är som bortblåst och det ska bli så skönt att kunna sova ordentligt en natt igen.
Livet leker!

Girafe

När hjärnan är överfull med psykologi och man har tusen fjärilar i magen inför morgondagens skrivning, är det bra med lite mer kreativa göromål.
Som att byta ut tavlan till exempel.
Blev insnöad på giraffer efter Australien, så när jag hade till uppgift att rita något för några veckor sedan blev det en giraff i svartvitt, blev så nöjd med den att den nu mera får pryda min hylla tillsammans med några kloka ord.