Glutenfri ugnspannkaka

 
Pannkaka hörni, ugnspannkaka, så himla gott! Väldans enkelt att svänga ihop också, när man inte riktigt orkar steka plättar liksom.
 
 
I förra veckan svepte jag ihop en pannkakasbrunch med kokosyoghurt (har jag sagt att den yoghurten är världens grej?!), nektarin och nötter som topping. Till efterrätt är det godast med grädde och blåbär om ni frågar mig.
 
 
Men nu ska ni få receptet på en enkel ugnspannkaka, ett riktigt grundrecept som går att variera i all oändlighet. T.ex. kan man tillsätta lite blåbär i smeten, eller kanel! Vore himla gott.
 

Glutenfri ugnspannkaka
 
3ägg
5dl mjölk
2,5dl glutenfri mjölmix
0,5tsk bakpulver
0,5tsk salt
1msk smör
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa äggen och hälften av mjölken. Tillsätt de torra ingredienser, lite i taget, vispa sedan ner resten av mjölken.
3. Lägg smöret i en lite mindre långpanna (dubbla receptet för en normalstor långpanna) och sätt in i ugnen några minuter så det smälter. Pensla ut smöret och häll i smeten. 
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25min - pannkakan ska lossna från kanterna och få en gyllenbrun färg.

Stemmen

 
Det var en stund sedan jag tipsade om böcker här inne, ja det var allt en stund sedan jag tog mig tid att läsa nån bok också. 
 
 
Men nu har jag satt tänderna i en ruggigt spännande en, det blev en norsk deckare denna gång då jag upptäckt att norska författare är bland de bättre att skriva just deckare och rysare. Jörgen Jäger är för mig en helt ny författare men är väldigt nöjd hittills, kan knappt lägga ifrån mig boken när jag väl öppnar den. 
 
 
Kommer nog sitta uppe en del nätter framöver känner jag, tiden bara flyger ju förbi när man läser.

Ett Legera besök

 
Tjohej onsdag, en ledig sådan också! Att jobba på restaurang innebär ofta ganska långa dagar så det hinns inte alltid med så mycket man skulle vilja, så på mina lediga dagar maxar jag och kör in allt som går på schemat.
 
 
Efter en härlig pratstund med Maria hoppade jag i bilen och styrde kosan mot grannstaden för en fika och blomköp. För blommor är roligast att köpa inne på Legera, mitt gamla jobb. Älskade att jobba här i vintras och det är nog fortafarande det roligaste jobbet jag haft, fastän jag trivs himla bra på mitt nuvarande jobb också. 
 
 
Vilade ögonen på alla fina ting och pratade med Fanny medan hon band en fin bukett med nejlikor och eucalyptus. Om ni undrar hur det kan vara roligt att köpa blommor här så är det för att man inte bara får fina blommor utan hela helheten är fin, inga tidsningspapper eller vita, hala papper med lila tryck och rosett i änden. Ni vet, sådär som blommor alltid packas in. Nej, tillochmed inpaketeringen är fin här inne.
 
 
Och det blir man ju bara så glad av, det är ju de små sakerna i livet.