Vintertid

Kom ni ihåg att vrida om klockan en timme bakåt inatt? Trodde jag höll på att bli galen när alla klockor plötsligt visade olika tider, visste knappt vad som var upp eller ner mera, innan jag kom ihåg att vi visst hade vintertid igen.
Har känt mig lite frånvarande hela dagen, gått omkring i en egen bubbla och inte riktigt fått grepp om denna söndag. Men så får det väl vara på söndagar, man får vara lite extra yr i bollen, en lite större virrpanna än annars. 

All in the details

På min skrivbordsvägg hänger två kort med fina ord att minnas varje dag. Jag som är ett riktigt muminfan kunde inte låta bli att köpa kortet med Lilla-My då det fanns där lägligt brevid kassan.
I hörnet bakom sängen står stolen som kanske inte är den mest symmetriska och rakaste, men fin, det är den.
Framför den får korgen (av samma hantverkare om jag inte minns helt fel) stå med filtar. Nära till hands när man vaknar alldeles stelfrusen om nätterna.
Ljus, ljus och åter ljus hittas i nästan varje hörn här inne nu om hösten, de är i flitig användning som ni ser av det sotiga glaset. Ett magasin, fåtöljen och tända ljus. Då är det höst.

Pumpkin carving

Slutade tidigt idag och var på ett himla kreativt humör så jag svängde in via prisma på vägen hem för att köpa ett stycke pumpa. Jag såg nämligen en pumpa med tingeling utskuren som motiv på pinterest igår och kunde inte släppa tanken.
Ja, fast när den där pumpan äntligen var urgröpt (glasskopan var bästa redskapet!) så blev det ingen tingeling ändå, utan katten från Alice i underlandet istället. Ritade bara ut konturerna med en blyertspenna och skar sedan ut dem med den vassaste och minsta kniv jag hittade.
För att vara första gången tycker jag allt det blev helt okej! 
 
Brukar ni skära ut pumpor till halloween?