Fira in maj med godaste dadelbollarna

 
Jag vet, första maj är all about munkar, struvor och mjöd, men för den som faktiskt inte tycker om en enda av de tre sakerna med fortfarande känner för första maj fikat är detta ett hett tips. 
 
 
Jag har försökt göra dadelbollar tidigare med varierande resultat, oftast inte det bästa då jag endast har en stavmixer till mitt förfogande. Men nu senast kom jag på trixet (något som de flesta säkerligen redan vetat), man ska ju låta dadlarna ligga i hett vatten en stund innan man sätter igång och mixar!
 
 
Så här kommer receptet på supergoda dadelbollar med en undersmak av kanel som gör det så gott så gott!
 

Dadelbollar med kanel (ca 10st)
 
4dl urkärnade dadlar som fått ligga i vattenbad en stund
1½dl kakao
2dl kokosflingor
1tsk kanel
 
1. Börja med att mixa dadlarna, när du fått till en ganska jämn smet kan du ha i resten av ingredienserna och mixa lite till, tills smeten är jämn och fin. Ifall det känns alldeles för trögt att mixa kan du tillsätta några matskedar kokande vatten.
2. Gör bollar av smeten och rulla i valfri topping, t.ex. kokosflingor, hackade nötter, matchapulver. 
3. Låt stå i kylen åtminstone en halvtimme innan servering! 
 

Ballonger och serpentiner

 
Ballonger och serpentiner hänger lite här och var efter gårdagens födelsedagsfirande. Lämpligt nu till vappen och första maj också. 
 
 
Eftersom födelsedagsbarnet själv var den ende som inte var rädd för att blåsa upp ballonger fick han den stora äran att fixa ballongerna. 
 
 
Jag och Mocca skulle ta snygga bilder i våra matchande röda dukar, något som skulle visa sig vara lättare sagt än gjort. Men matchade gjorde vi hur som helst.
 
 
Serpentiner är förövrigt fruktansvärt underskattade, himla festligt ju. Vårkänsla deluxe fastän snön yr utanför, serpentiner fixar allt. Ikväll ska vi damma av studentmössorna och fira vappen med serpentiner och skumppa, hoppas ni får en riktig skön söndag kära vänner så hörs vi! 
 
Glada vappen!

En vända vinter

 
Jag som trodde att jag flytt vintern genom att sticka iväg till Asien (ang. den resan så ska ni få en maffig sammanfattning med lite tips och andra roligheter inom en snar framtid, stay tuned!) i tre månader, ack så fel man kan ha! Tydligen är april nya vintermånaden. Mera snö nu än i december, vitt, vitt, vitt vart man än tittar.
 
 
Det finns inte mycket som gör mig så omotiverad som vinter och snö, känner att jag helst bara vill försvinna in i min bok istället, strunta i snöovädret utanför, strunta i alla måsten, strunta i det mesta helt enkelt.
 
 
Kom igen nu vädret, vårsol och plusgrader tack!