Elephant park

Vi tog det lite lugnare denna helg och stannade här på området hela helgen. Eftersom nästan alla av oss köpt en himla massa grejjer med elefantmotiv vile vi väldigt gärna se en elefant också, så igår (lördag) hoppade vi på cyklarna efter lunch och drog till en elefant park ca 5km härifrån. 
Så himla mäktiga djur dedär elefanterna. Vi fick klappa de små babyelefanterna, vet inte vad jag hade förväntat mig men att det skulle kännas lite som en skarp borste hade jag nog inte trott. Men precis så kändes deras hud. 
Vi hade väldigt gärna velat rida på dem också, men eftersom de red dem på ryggarna skippade vi det då det tydligen är den svagaste punkten på elefanterna. Vi vill ju inte gärna skada dem. 
Istället fick vi mata dem. Vi köpte en påse bananer, gick i ett naffs!
Himmelens roligt!
Väldigt glupska elefanter. Efterår avnjöt vi varsin fruitshake i en bungalow på området, perfekt dag!

Sista dagen

 
Det är flera som undrat vad jag riktigt sysslar med här i Laos så fredagen till ära (och att det var min sista dag på childcare projektet idag) tycker jag vi kör en liten genomgång om just detta.
 
Bild från instagram @beckasofiaa
 
Jag har då alltså två gånger om dagen (1,5h på morgonen och 2h på eftermiddagen) varit på ett dagis, fem minuter från vårt boende. Här leker vi, lär ut enkla engelska ramsor och sånger, övar på alfabetet, siffror och färger. Vi hjälper även till med att mata och bada barnen. 
De älskar att dansa och sjunga så vi försöker göra mycket sådant, de senaste dagarna har vi dansat chicken dance, tiputanssi, en stor succé. 
 
Efter två veckor på childcare har jag blandade känslor, kommer absolut sakna alla barnen, hur de kommer springande med öppna armar när vi kommer dit, alla kramar och lekar. Samtidigt ser jag så framemot att börja med teaching då det är större barn och man faktiskt kan hjälpa, ofta känner man sig lite överflödig på dagiset då det redan finns personal där. Vi får se om jag tycker likadant efter tre veckor som lärare, men just nu känns det så bra.
 
 
Vad gör vi när vi inte är på våra projekt då? Jo oftast hänger vi i vår smoking&drinking bungalow, spelar kort, planerar, använder wifi, dansar fåniga danser och sjunger falskt. Det senare gör vi lite extra mycket på torsdagar då det är karaokekväll (något som verkar vara väldigt populärt här i asien, överallt finns karaokebarer). På onsdagar drar vi oftast in till Vientiane för nattmarknaden och för omväxling, testar så många restauranger som möjligt och testar olika glassorter.
 
 
Frukost, lunch och middag serveras här inne, i vår mysiga seatingbungalow. Här finns alltid de godaste bananerna och bröd dygnet runt om vi blir hungriga, så även kaffe och vatten. Måltiderna är bättre än jag nånsin hade trott, varierande (okej, ris varje dag men tilltugget är annorlunda) och så mycket frukter. Onsdagar och torsdagar bjuds det på grillat och vårrullar, annars är det kyckling eller vegetariskt i olika former. 
 
 
Till helgerna gör vi olika utflykter, de två senaste till andra städer, denna helg spenderar vi dock på området men kommer se oss omkring här i närheten istället. 
Jag trivs väldigt bra här i Laos, så många fina vänner jag fått, lärdomar och upplevelser jag fått vara med om. Halva tiden har redan gått och kan knappt tro att det "bara" är tre veckor kvar här. 

Luang Prabang del 2

Lördagen i Luang Prabang spenderades vid Kuang Si Waterfalls, med en koksnöt i handen. Ett måste att testa på det, mycket godare än jag trodde.
Men vattenfallet då alltså. Så himla mäktigt, alldeles klart vatten och vid vissa ställen kunde man också simma. 
Det kändes som om det aldrig tog slut, vi fortsatte uppåt och det blev bara finare och finare. 
Vi klättrade även allt upp till toppen men det var inte så himla spektakulärt, här var det som vackrast. Vi var smarta och stack iväg hit strax efter frukosten så vi fick vandra på i lugn och ro, när vi började klättra neråt igen var hela stället fullsmockat med turister och man fick knappt en skymt av vattenfallen mera. 
Vi var alla ganska trötta efter exkursionen så vi tog en middagslur för att sedan orka gå omkring hela kvällen på nattmarknaden, fyndade världens snyggaste och bekvämaste byxor och lite suvernirer hem. Älskade den gamla delen av staden, där alla hus hade fönsterluckor och fina dörrar.
Söndagen spenderades vid en annan pool fram till lunch då vi för sista gången åt på favoritcafét och sa hejdå till denna vackra stad. 
Vi tog en sittingbus tillbaka, så mycket bättre än sleepingbus som vi hade förra gången. Lite trötta var vi alla när vi anlände måndag morgon, men det var det allt värt. Luang Prabang borde ni verkligen besöka ifall ni befinner er i Laos, kommer inte över hur fint det var!