Inför 2017

Tycker det är så himla viktigt med mål här i livet, jag menar, hur ska man annars finna motivation och inspiration? Man har ju ett mål med allt man gör. Så inför 2017 har jag ställt upp några mål för mig själv. Tanken är att jag vid nästa årsskifte ska se tillbaka på denna lista och fundera över hur det gick. Gör det ni också!
 
Så, inför år 2017 ska jag försöka:
 
- Vara snäll mot mig själv
- Resa
- Börja studera
- Flytta
- Springa ett lopp på minst 10km (t.ex. tjejmilen)
- Köpa ett nytt kamerahus
- Prata norska flytande
- Lära mig det här med video/film
 
 
Önskar er alla ett riktigt gott nytt år 2017!

Hösten som varit och våren som kommer

Med ett nytt år på intågande tycker jag det är ett bra tillfälle att svara på lite frågor jag fått under den senaste tiden, frågor som lämnats osvarade eftersom svaret gett mig magont de flesta gånger. Det handlar alltså om frågor kring vad jag gör nu för tiden, för det måste ändå vara den mest frågade frågan iår. 
 
Ni har troligen listat ut att jag har ett mellanår vid det här laget. Något som tillförst kändes så himla konstigt, att alla vänner stack ut för att studera, men jag stannade kvar. Det tog en bra stund innan jag kom över känslan att bara stampa på samma ställe. Jag funderade och funderade och funderade ännu lite till det sista året i gymnasiet vad tusan jag skulle göra till hösten 2016, jag var trött efter studentskrivningarna och less på skolan, men sökte ändå in till fyra skolor. Svaret kom till sommaren om att jag kommit in till Svenska i Åbo, men att studera svenska kändes inte rätt så jag tackade nej. Men riktigt vad jag ville göra visste jag inte, hade ingen plan och gick omkring med magont konstant.
 
 
Tills jag satte mig ner och skrev en tankekarta en kväll. En tankekarta på vad jag vill med mitt liv, vad jag vill göra. Den första punkten jag skrev ner var att resa. Eftersom jag älskar Asien var det ganska givet att jag skulle söka mig ditåt, så jag googlade runt efter resmål och olika gruppresor. Ganska snabbt hittade jag det perfekta, volontär i 6 veckor. I Laos. Efter det blir det 10 dagar på Bali för att fortsätta med en månad i Australien. Att jag faktiskt sitter på flyget om precis en vecka har jag ännu inte riktigt kunnat greppa, men detta är nog det bästa valet jag gjort.
 
 
Fram tills nu har jag alltså jobbat, både som vikarie och nu på en inredningsbutik. Båda jobben trivdes jag med så himla bra, att vara vikarie var väldigt lärorikt och roligt, jag har fått skratta så mycket åt finurliga kommentarer av högstadieelever. Jag trodde det var det roligaste jobbet man kunde ha, tills jag började i butiken. Jag har älskat varje stund och fått mig att minnas hur mycket jag faktiskt gillar inredning, det var här jag även kom fram till vad jag ska studera vidare på till nästa höst 2017 (men det tar vi i ett annat inlägg).
 
 
Så, från och med nästa vecka kommer ni få följa med på ett tre månaders äventyr i Asien, dator och kamera ska få följa med och bloggen kommer få fungera lite som en resedagbok. Jag hoppas ni följer med på ett äventyr som heter duga!

Julen

Har ni haft en fin julhelg? Jag har haft en underbar julhelg med mycket mat och skratt med vänner och familj.
Som vanligt gick själva julhelgen alldeles för snabbt, men julkänslan hänger nog med ännu ett tag. Jul är det ju ändå fram till trettondagen. På min lediga dag igår passade vi på att testa en av alla fina julklappar som låg under granen, nämligen min Go Pro. Krävs kanske lite träning ännu på det här med video för en som är van att endast fota, men visst är det kul (kommer användas hela tiden om två veckor)!
Vi körde in i en dimma och bevittnade en väldans fin solnedgång som fastnade på bild, kändes ovanligt att få se solen i detta vintermörker.
Vi gick vidare och sökte mera dimma.
Och hittade på samma gång frusna växter av olika slag. 
Käre bror visade stolt upp sina nya vantar som mommo stickat, med det lokala fotbollslaget som motiv, vilket även den uppmärksamme märker matchar halsduken precis. 
 
Hoppas ni fått njuta av julledigheten och ätit massa gott!
//Becka