Sydney - Opera house & harbour bridge

Åh, så jag kan sakna Australien, ibland kommer det liksom en våg av längtan till landet där långt borta. Men, tills nästa gång (för det ska bli en nästa gång, om det så kommer ta flera år) får jag minnas genom bilderna.
Denna gång ska vi kika lite på de fyra dagarna vi hade i Sydney börjandes med opera huset och Harrbour bridge.
Opera huset är ju ett måste när man är i Sydney, nu i efterhand när jag ser bilder på opera huset kan jag knappt förstå att jag sett det i verkliga livet. Så häftigt.
Från alla håll och kanter dessutom, ja nästan i alla fall.
Harbour Bridge är ju också en sevärdhet man måste uppleva om man är i Sydney, vilket man även gör om man åker till Opera huset.
Man kan gå från Operahuset till bron ut längs vattnet, under den korta sträckan hann man förflyttas till Italien under några minuter. Eller, jag har ju aldrig varit i Italien men kan tänka mig att det är så där. Ostlukten och de gamla husen, mysiga restauranger och kullersten. Har jag rätt?
Vi gjorde inte inte klättringen (harbour bridge climb) utan nöjde oss med att gå över bron, vilket i sig var en hel del trappande för att ens slippa upp till bron. Det var heller inte så lätt att hitta var man skulle upp, men vem klagar när man har världens finaste utsikt och spatserar runt i Sydney?
Tillslut hittade vi trapporna upp, vilken makalös utsikt! Uppe på bron såg det ut som att båten kört rakt in i stan också.
Klättringen är kanske inte riktigt min grej, men de som gjort det har gillat det starkt.
 
Fick ju en liten överraskning i Sydeny också. Faster M frågade innan vi flög om jag hade med några lite finare kläder och jag packade ner en klänning utan att tänka desto mer på det.
Väl framme i Sydney fick jag veta att faster M och Steve köpt biljetter till en balett i Opera huset, whaaaaaat. Så dag två i denna underbara stad fick jag uppleva baletten Törnrosa i Opera huset i Sydney, hur häftigt är inte det?
En mycket vacker föreställning jag kommer minnas länge!
 
Mera bilder från Sydney kommer.

Kommentera

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback