Ingefärsshot med gurkmeja
Påskveckan är i fullgång, det är gula dekorationer vart än man går och färgglada tips på maträtter hittas i nästan varje tidning känns det som. Så i påskens färgtema tänkte jag bjuda på världens pangrecept på en riktig immunförsvarsboost.
Nämligen en ingerfärsshot med gurkmeja. Den har en ljuvligt färsch smak med mycket sting, perfekt att ta till frukosten för att riktigt vakna upp. Det går även utmärkt att späda ut shoten med mera vatten och avnjuta som en uppfriskande drink istället.
Minns att blanda om innan du häller upp eftersom gurkmejan tenderar att sjunka till botten.
Ingefärsshot (4 shoter)
7msk kokat vatten
3/4 msk flytande honung
1msk riven ingefära
1/2 tsk gurkmeja
Saften från 1 citron
Blanda vatten och honung, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Sila saften, tryck en sked mot ingefäran i silen för att pressa ur all saft. Häll upp i en flaska och den är good to go! Förvaras i kylskåp.
Kommentera
Skrivet av: JUNITJEJ
Tack för receptet!
Svar:
Rebecka Sandbacka
Trackback