Om ett nattåg

 
Tjohej! Det var ett trött, men väldigt glatt, gäng som anlände till Vientiane imorse efter en 10h tågresa. Bangkok bjöd på en hel del roligheter och framför allt lyxigheter, men tror bestämt vi delar upp vår weekendtrip i flera inlägg, börjandes med själva tåget. 
 
 
Efter att ha tagit nattbussen till Luang Prabang för två helger sedan var förväntningarna inte särskillt höga på nattåget. Men vi tänkte att det blir en upplevelse i sig det där med nattåg också. Så vi klev på vårat första tåg över gränsen till Thailand. 
 

Och vi var nog nästan lika uppspelta som denna charmör över vår lilla resa.
 
 
Älskar att alla vill vara med på bild här, barn som vuxna, om du tar fram kameran är de mer än gärna med på ett hörn. För att inte tala om alla som vill ta selfies med oss, till och med polisen kommer fram ibland för att få en bild.
 
 
Men okej, tillbaka till tåget. Utsikten vi hade de 15 minuterna det tar att köra över bron till Thailand var makalöst vacker!
 
 
När vi äntligen sedan fått våra visum och kommit igenom all annan byråkrati blev det alltså dags för själva nattåget. Vi stod och gapade en bra stund och undrade om vi kommit fel när vi steg på. För det första var allting skinande rent, till och med lakan och madrasser (något vi lärt oss att inte ta för givet här), för det andra var det snyggt och nytt. Restaurangvagnen var stor och rymlig och såg ut precis som VR:s hemma i Finland. 
 
(Som sagt, alla ställer gladeligen upp på bild).
 
Jodå, här sov vi som kungar nästan hela resan och var pigga och glada när vi anlände tidigt nästa morgon i Bangkok. Mer om själva staden får ni läsa om i nästa inlägg, tycker tågresan förtjänade ett helt eget inlägg.
 
Hoppas ni haft en fin helg!
//Becka

Kommentera
Skrivet av: Emelie

Gu vad fina och mysiga bilder!! Och skönt att nattåget var lite fräschare än bussen ;)

Svar: Tusen tack fina du! Haha, ja, hade aldrig orkat en till långresa i bussen :)
Rebecka Sandbacka

2017-02-06 15:17:25
http://juniflickan.blogg.se

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback