Vientiane

Onsdagen gick i rasande fart och alla nya intryck har nog inte intagits helt ännu. Efter frukosten upptäckte vi att det bor en mops med sin lilla valp här på restaurangen, världens gosigaste valp som stjäl all uppmärksamhet.
När valpgoset var över klättrade vi in i vår tuk tuk och körde in till Vientiane, första stoppet var ett medical center för offer från amerikanernas krig mot Laos. Vi fick se en väldigt rörande film om just detta och sen gick vi runt på museumet. Det fanns en hel vägg med gamla proteser som doneras hit när de blivit uppnötta eller för små, bomberna som släpptes i Laos i mitten/slutet av 1900 talet exploderar tyvärr fortfarande och på de mest utsatta platser gör man regelbundna sökningar efter gamla bomber som av en eller annan orsak inte sprängdes när de släpptes. 
Vi åt lunch och traskade vidare till ett monument, lite som triumfbågen i Paris kanske. 
Ett väldigt vackert tak hade den i alla fall. Eftersom man kunde gå upp till toppen gjorde vi ju såklart det. 
Och såg ut över hela staden, lagom svettiga efter trappandet i många plusgrader och långbyxor (pga tempelbesök). 
Nästa stopp var alltså ett stort område med många tempel, ni kanske hört talas om "The golden temple" i Laos, det finns här. Tyvärr var det inträde till just det templet så vi stryuntade i det och gick i de tre andra på området istället. Här i ett så underbart vackert tempel med hela Buddhismens historia uppmålat på väggar och tak. 
Vi tittade upp på så många tak igår så det är ett under att ingen har världens nackspärr idag.
Utanför satt några munkar och rökte, men ville gärna vara med på bild. 
Så ville även hunden. Kommer ha fruktansvärda mängder bilder av just munkar i olika situationer efter denna resa.
Det blev ännu ett tempelbesök (där inga bilder var tillåtna) innan vi körde vidare till Mekong för nattmarknaden. Vi satte oss ner och såg ut över Thailand som bredde ut sig på andra sidan floden Mekong. 
Och vi var nog inte de enda.
 
Det händer plötsligt så mycket på en gång så man knappt hänger med, imorgon drar några av oss iväg med buss för att tillbringa helgen i laguner, åka kajak och kanske sola lite. Blir en himla massa bilder nu i ett par dagar vill jag tro. Men först ska vi ta karaokekväll med hela gänget. 
 
Hoppas ni har det bra!
//Becka

Kommentera

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback