En kladdig rabarberpaj
Okej, jag tror bestämt jag är i pajhimlen. Det blev så himla mycket bättre än jag nånsin hade kunnat föreställa mig utefter receptet. Nästa gång blir det dock med jordgubbar. Är ni redo för sommarens smarrigaste och nyttigaste pajrecept?
Det du behöver är:
1dl krossad mandel
2,5dl havregryn
3 bananer
3 ägg
1 tsk bakpulver
1dl valfria bär
Rabarber (använde en stjälk direkt ur trädgården)
Lite kanel
En nypa salt
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda mandel, havregryn, bakpulver och kanel i en skål.
- Mixa banan och ägg till en jämn smet och häll över havreblandningen. Tillsätt bären och blanda om väl.
- Klä en form med bakplåtspapper eller smöra och häll i smeten. Skär rabarber i små bitar och strössla över.
- Grädda i mitten av ugnen i 30min tills den fått en gyllene färg.
Jag älskar den, kladdkaka men med rabarer och bär istället för choklad. Dock är vaniljsåsen på bilden endast för fotots skull, gillar inte alls vaniljsås men om man råkar tycka om det kan pajen serveras med lite av den varan.
Kommentera
Trackback