Glutenfritt tunnbröd

 
Det godaste brödet som fanns i min värld när jag var yngre var tunnbröd, vitt, färskt tunnbröd. Det skulle ätas med smör som det enda pålägget och vikas på mitten en gång. Då var det som bäst.
 
 
Nu är det många år sedan jag ätit tunnbröd och hade nästan glömt bort att det fanns när jag snubblade över ett glutenfritt recept på just det. Ett busenkelt recept dessutom som jag inte var sen med att testa.
 
 
Efter 15min stod jag där med rykande färskt tunnbröd med exakt den konsistens tunnbröd ska ha, det blev varken torrt eller segt, precis perfekt. Godast äts de färska men även till frukost nästa dag är de goda. Värt att testa!
 
 

Glutenfritt tunnbröd (en plåt) 
 
2msk chiafrön blandat med 6msk vatten
 
2msk majsmjöl
2msk kokosmjöl
2msk potatismjöl
3/4 msk fiberhusk
3/4 tsk bakpulver 
1tsk örtsalt
½dl mjölk
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Blanda chiafrön med vatten, rör om bra och ställ till sidan medan du förbereder smeten. 
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
4. Rör om i chiablandningen igen, om det blivit en tjock pudding av det hela är det bara att hälla ner i mjölblandningen, annars kan du vänta nån minut till. Ha i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. 
5. Låt smeten stå i 3-4min, när det är klart ska det sitta ihop och gå att forma till en boll.
6. Klä en plåt med bakplåtspapper, lägg på smeten och tryck ut med en sked så gott det går. Lägg ett till bakplåtspapper på smeten och kavla ut så det täcker hela plåten. 
7. Dra bort det översta bakplåtspappret försiktigt och sätt in ditt bröd i ugnen på mittersta falsen i 4-6min. Håll koll så det inte bränns eller blir torrt!
 
 
 
Originalreceptet kommer härifrån (klick).

Kommentera
Skrivet av: EVELINA

Ser jättegott ut! Bra med glutenfri variant också! Jag har liknande minnen från när jag var liten, då var tunnbröd också en storfavorit, sååå gott! :)

Svar: Ja, kommer baka detta så många gånger :D Haha, jamen eller hur! Det bästa som fanns ju, speciellt om man gjorde utflykter till skogen var tunnbröd ett måste att ha med i väskan.
Rebecka Sandbacka

2017-05-07 18:27:34
http://evelinawilson.blogg.se

Skriv en hälsning här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback